Inspektori kontrolisali gradilišta i kladionice: Otkrivena 92 radnika koji su radili 'na crno'

1
Radiosarajevo.ba
Inspektori kontrolisali gradilišta i kladionice: Otkrivena 92 radnika koji su radili 'na crno'
Foto: Pexels / Izrečene kazne u stotinama hiljada maraka

Inspektori Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine su jučer, u srijedu 31. jula 2024. godine, na području Federacije BiH izvršili 185 inspekcijskih nadzora tzv. akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost i djelatnost priređivanja igara na sreću klađenjem.

Inspekcijski nadzori izvršeni su s ciljem provjere zakonitosti poslovanja poreznih obveznika.

U izvršenim kontrolama otkrivena su 92 neprijavljena radnika, četiri objekta koja su obavljala djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa, jednog poreznog obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i 21 poreznog obveznika koji nije evidentirao promet putem fiskalnog uređaja.

Božo Vrećo objavio snimak iz New Yorka: "Ti si stvoren za velike bine svijeta"

Božo Vrećo objavio snimak iz New Yorka: "Ti si stvoren za velike bine svijeta"

Zbog utvrđenih nepravilnosti: angažovanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja i nepostojanja instaliranog fiskalnog uređaja, zapečaćena su 3 objekata i izdata su 62 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 304.900,00 KM.

Porezna uprava Federacije BiH će i u narednim danima nastaviti kontrolu zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanja sive ekonomije, stoga se pozivaju porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, saopćeno je iz Porezne uprave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije