Informišite se na vrijeme: Mnoge izmjene saobraćaja na bh. putevima

0
Radiosarajevo.ba
Informišite se na vrijeme: Mnoge izmjene saobraćaja na bh. putevima
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Vremenski uvjeti su povoljni, a promet vozila slab do umjeren. Iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale sitnije odrone i savjetutuju oprezniju vožnju.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok je u noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj u tunelu obustavljen.

Povodom održavanja penjačkog festivala, Drill and Chill Festival, na lokaciji kanjona Tijesno (u blizini rafting slalom staze), do 18.9. svakodnevno od 11 do 11:45 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka i preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (kod mjesta Cerovica).

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno nema dužih zadržavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije