BiH / Informacije za vozače: Gdje će danas biti gužve, gdje se obustavlja saobraćaj

20. 07. 2021. u 07:01:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz pojačanu frekvenciju vozila. Iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz, kao i na smanjenu vidljivost, zbog magle i niske oblačnosti. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj. Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo. Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Zbog Kurban Bajrama, danas je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

KANTON SARAJEVO
- Zbog radova na polaganju elektroenergetskih instalacija, u vremenu od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Šekerova.
- Zbog radova na rekonstrukciji ulice Hamdije Kreševljakovića (na dijelu od spoja sa terminalom „Drvenija“ do raskrsnice sa ulicom Isa-bega Ishakovića) u terminu od 08 do 16 sati saobraća se usporeno-jednom trakom. U terminu od 23 do 05 sati saobraćaj će u ovom dijelu ulice biti obustavljen.
- Zbog izvođenja radova, u vremenu od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Tepabašina.
- Zbog sigurnosti učesnika u saobraćaju i sanacije klizišta od 7 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Kenana Brkanića (od OŠ Zajko Delić do raskrsnice sa ulicom Slatinski put).
- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Budakovići, Hamdije Kreševljakovića (od terminala Drvenija do raskrsnice sa ulicom Ćumurija), Skenderpašina, Jukićeva, Radnička, Soukbunar, Zlatnih ljiljana, Posavska, Adema Buće, Novopazarska, Smaila Šikala, 24.juni, Tome Mendeša, Mustafe Behmena, Safeta Zajke i Kolodvorska.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA