Info za vozače: Radovi na M-17, gužve od Mostara prema Doljanima

Radiosarajevo.ba
Info za vozače: Radovi na M-17, gužve od Mostara prema Doljanima

Saobraćaj se ovoga jutra odvija uz povoljne uvjete za vožnju. Na brojnim dionicama učestali su sitniji odroni, tako da se savjetuje oprezniju vožnju.

Od puteva sa aktuelnim radovima BIHAMK izdvaja magistralni put M-17 Potoci-Mostar-Doljani gdje se radovi izvode na dvije dionice-  Šehovina-Zalik i Čapljina-Doljani (most u mjestu Višići), kao i magistralni put M-16.2 Jablanica-Prozor gdje se zbog radova na asfaltiranju saobraća  jednom trakom,  uz povremene 15-minutne obustave.

Zbog radova na sanaciji mosta preko rijeke Bosne, na magistralnom putu M-17 Zenica-Žepče, na dionici Topčić Polje-Ozimica, saobraćaj se odvija uz određene izmjene. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj se preko mosta odvija u smijeru Zenica-Žepče, dok su za smijer Žepče-Zenica vozila preusmjerena na privremenu obilaznicu, uz ograničenje brzine.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:
KANTON SARAJEVO

-Zbog izvođenja radova na izgradnji  kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati).

-Zbog izvođenja radova na sanaciji kolovozno-pješačke površine od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom u ulici Alije Nametka.

- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom u ulici Branilaca Hotonja (novi naziv ulice) od broja 30 do broja 196 i od broja 33 do naselja Poljine.

- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 07 do 17 sati saobraćaj je obustavljen u ulici Bare kod Stupa.

BRČKO DISTRIKT

- Zbog izvođenja radova, saobraćaj je obustavljen na dijelu lokalnog puta L2 Dubrave-Bijela.

- Zbog izvođenja radova, saobraćaj je obustavljen u dijelu ulice Braće Ribnikara u Brčkom.

- Zbog izvođenja radova, saobraćaj je obustavljen u dijelu ulice Reisa Džemaludina Čauševića u Brčkom.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-1.8

Tuzla-Orašje, u mjestu Dusine, zbog radova na deminiranju terena u vremenu od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila.

M-4

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-5

Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. 

Trg Maršala Tita u Bihaću - zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

M-14.1

Derventa-Srbac, u mjestu Dubočac zbog oštećenja kolovoza, saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom.

M-16

Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-16.2

Jablanica-Prozor, zbog radova na završnom sloju asfalta, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično uz povremene 15 minutne obustave.

M-17

Potoci-Mostar na dionici Šehovina-Zalik saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Čapljina-Doljani, zbog radova na mostu u mjestu Višići saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta.

Zenica-Žepče, na dionici Topčić Polje-Ozimica, zbog radova na sanaciji mosta saobraćaj se odvija preko mosta za smijer Zenica-Žepče, a za smijer Žepče-Zenica saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu, uz ograničenje brzine.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-mogu saobraćati autobusi M3 klase (vozila sa više od 22 sjedišta i čija je najveća dozvoljena masa veća od 5 t) i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona, uz napomenu da na velikom klizištu koje se nalazi na stacionaži 7+700 u dužini od 20 m, ukupna širina puta iznosi 3 m, te da je isto obilježeno adekvatnom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

REGIONALNI PUTEVI

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) - zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta, javlja BIHAMK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije