Info za vozače: Gdje vas danas očekuju gužve

Radiosarajevo.ba
Info za vozače: Gdje vas danas očekuju gužve
/ Foto: Radiosarajevo.ba
Sve o stanju na putevima...

 

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se ovoga jutra odvija po suhom ili vlažnom kolovozu. Jutros vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle u višim predjelima naše zemlje, te na djelimično vlažne i klizave kolovoze u tim područijima. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Od puteva sa aktuelnim radovima BIHAMK izdvaja autoput A-1 dionice Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, kao i magistralne puteve M-6.1 Bosansko Grahovo-Livno, M-17 Čapljina-Doljani i M-5 Ključ-Sanski Most.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

KANTON SARAJEVO

- Zbog radova na rekonstrukciji saobraćajnice u vremenu od 08 do 16 sati, saobraćaj se obustavlja u ulici Ragiba Džinde.

- Zbog radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže u ulicama Kalemova i Avde Jabučice od 08 do 16 sati saobraćaj se obustavlja etapno u dužini od 50 metara.

-Zbog izvođenja radova na izgradnji kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati).

-Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom u ulici Branilaca Hotonja (novi naziv ulice) od broja 30 do broja 196 i od broja 33 do naselja Poljine.

AUTOPUT

A-1

Vlakovo-Butile, u mjestu Treševine, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraćaj se odvija preticajnom trakom uz ograničenje brzine.

Visoko-Podlugovi, zbog izvođenja radova na sanaciji dilatacionih naprava na mostu MO2, saobraćaj se odvija jednom trakom (u oba smijera).

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-5

Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.

Trg Maršala Tita u Bihaću - zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

M-6.1

Bosansko Grahovo-Livno, u mjestu Gornje Peulje, zbog deminiranja terena od 08 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

M-15

Kamičak-Ključ zbog radova na sanaciji škarpe iznad i ispod nivele ceste saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

M-16

Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17

Čapljina-Doljani, zbog radova na mostu u mjestu Višići saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

REGIONALNI PUTEVI

R-438 Gromiljak-Fojnica (ulaz u Fojnicu) - zbog sanacionih radova, saobraćaj se u vremenu od 08 do 17 sati odvija jednom trakom naizmjenično uz povremene 15-minutne obustave.

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) - zbog radova na izgradnji saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta, javlja BIHAMK.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije