Imenovani članovi Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH

0
Fena
Imenovani članovi Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH
Fena / Sa sjednice Skupštine

Skupština JP Elektroprivreda BiH Sarajevo, neposredno sazvana od Vlade Federacije BiH, u utorak, 22. augusta, u Sarajevu je donijela odluke o razrješenju članova Nadzornog odbora i imenovanju novih.

Uime državnog kapitala, prije isteka mandata a zbog gubitka povjerenja dioničara, dužnosti su razriješeni: Izet Žigić, Milenko Obad, Admir Softić, Safet Isić, Muhidin Zametica i Selvedin Subašić. Ivan Gržić, član Nadzornog odbora imenovan uime privatnog kapitala, razriješen je na lični zahtjev.

Skupština je donijela Odluku o izboru i imenovanju članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, počev od 23. augusta 2023. 

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH uime državnog kapitala, na period do okončanja konkursne procedure a najduže na tri mjeseca, imenovani su: Ženja Ljubuškić, Damir Okanović, Vedran Kaser, Milenko Obad, Idham Kruško i Edin Hamzić.

Za člana Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH uime privatnog kapitala (grupe dioničara sa više od pet postodionica s pravom glasa) na mandatni period od četiri godine imenovan je Ivan Gržić, saopćeno je iz tog preduzeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije