Imao bi 23: Zapaljene svijeće i pušteni lampioni za Davida

Radiosarajevo.ba
Imao bi 23: Zapaljene svijeće i pušteni lampioni za Davida
Foto: Facebook / David bi slavio rođendan

David Dragičević, mladić koji je u martu 2018. godine ubijen u Banjoj Luci, danas bi proslavio 23. rođendan.

Umjesto rođendanskih svjećica na torti, večeras su kod Davidovog „Srca“ zapaljene svijeće na ušću Crkvene u Vrbas, na mjestu gdje je pronađeno njegovo tijelo.

Prisutnima se obratio Ozren Perduv koji naglasio da ubice i nalogodavci još nisu pronađeni.

Oko 40 okupljenih članova grupe „Pravda za Davida“ pjevali su najpoznatiju Davidovu pjesmu “Klinac iz geta”.

Potom su se u 18 sati okupili pred pustom kućom Dragičevića na Pobrđu gdje su također zapalili svijeće , a za vrijeme okupljanja postavljen je i video bim na kojem su bile poruke "Pravda za Davida" i "Ko je ubio Davida?".

S podignutim pesnicama su pjevali "Klinac u getu" i pustili 23 lampiona u obliku srca za Davida.

Lampioni za Davida - undefined

Foto: Anadolija: Lampioni za Davida

"Ispred prazne kuće Dragičevića šaljemo jasno poruku, mi se svakodnevno okupljamo ali danas je poseban dan, dan kada bi David da je živ slavio svoj 23. rođendan. Nažalost ovo je druga godina kako ne slavi svoj rođendan, kuća iza nas je prazna", kazao je Perduv  i dodao da su tu kuću ispraznili pojedinci iz institucija koji sebi daju za pravo da zataškavaju zločin, prenosi Anadolija.

Ozren Perduv - undefined

Foto: Anadolija: Ozren Perduv

On je istakao da će nastaviti mirno i dostojanstveno istrajati na onome zbog čega su se 26. marta 2018. godine pojavili na Trgu Krajine u centru Banjaluke, na istini i pravdi i dok pravi ne budu privedeni svi odgovorni.

Putem facebooka im se zahvalio Davidov otac Davor.

„Hvala grupi PzD na skoro dvije godine podrške i borbe, posebno na današnji dan što ste me učinili ponosni na vas i mog sina Davida Dragičevića, hvala vam od srca, napisao je Davor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije