Imam Spahić uhapšen u SAD-u, osumnjičen za seksualno zlostavljanje

Radiosarajevo.ba
Imam Spahić uhapšen u SAD-u, osumnjičen za seksualno zlostavljanje

Imam u Islamskom kulturnom centru Bošnjak u američkom gradu Des Moinesu Nermin Spahić, uhapšen je pod sumnjom za seksualno zlostavljanje dvije ženske osobe.

Spahića se tereti za seksualno zlostavljanje trećeg stepena i dva djela seksualnog iskorištavanja 42-godišnjakinje i njene 18-godišnje kćerke, potvrđeno je u policiji, javlja TV NBC.

 

Iz policije su također naveli da su se djela za koje je imam optužen dešavala izvan Islamskog kulturnog centra u tom gradu. Kako se navodi u policijskom izvještaju, Spahić je posjetio 42-godišnjakinju kako bi kroz vjerski obred pomogao njenoj 18-godišnjoj kćerki. Upravo tokom te posjete, navode iz policije, ovaj imam je napao majku i kćerku. Za ovaj slučaj su saznali nakon poziva.

"Žrtva je poslala SMS poruku svojoj prijateljici koja nas je odmah nazvala", kaže viši policijski činovnik Tyler Tompkins.

Nakon toga, policija je odmah otišla u kuću gdje se sve navodno dešavalo i gdje su zatekli imama Spahića.

"Priveli smo ga u policijsku stanicu na ispitivanje i nakon istrage odlučili ga zadržati u pritvoru", dodao je Tompkins.

U policiji kažu da je Spahić priznao održavanje vjerskog obreda, ali i negirao ono za šta ga se optužuje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije