Ima slike, nema tona: Biraju se delegati, a javnost ne može pratiti sjednicu Doma naroda FBiH

2
L. M.
Ima slike, nema tona: Biraju se delegati, a javnost ne može pratiti sjednicu Doma naroda FBiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dom naroda FBIH

Na sjednici Doma naroda Federacije Bosne i Hercegovine koja se održava danas, 27. januara, biraju se delegati iz Federacije BiH u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Za državni nivo iz Federacije se biraju delegate iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda. Za Bošnjake je upućeno šest kandidatskih listi, a za Hrvate sedam, što je ukupno 13.

Nakon jednosatne pauze nastavljena je sjednica, ali i dalje tehnička služba nije omogućila ton kod on line prijenosa na YouTubu tokom biranja kandidata.

Federacija BiH dobila najveći budžet u historiji, evo koliko iznosi

Federacija BiH dobila najveći budžet u historiji, evo koliko iznosi

Iz Stručne službe nemaju objašnjenja zbog čega nema tona. U salu su unesene glasačke kutije. Ton je uredno vraćen nakon biranja delegata.

Centralna izborna komisija BiH je iz reda bošnjačkog naroda ovjerila kandidatske liste predlagača: Zukić Muamera, Zahiragić Harisa, Orlović Amira, političkog subjekta Narod i Pravda, zatim liste predlagača Irfana Čengića i Dževada Hadžića te kandidatsku listu Dautović Emira.

Iz reda Hrvata, Centralna izborna komisija BiH ovjerila je kandidatske liste predlagača Damira Marjanovića, Tadić Ive, Nakić Ilije, Martinović Tomislava, Mandić Tomislava, Ivana Odaka i Mujkanović Marine.

Dom naroda državnog parlamenta ima ukupno 15 delegata, od kojih su dvije trećine iz Federacije BiH, pet Bošnjaka i pet Hrvata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Najnovije