Ilidža: Nagli porast nivoa rijeka

Radiosarajevo.ba
Ilidža: Nagli porast nivoa rijeka

Obilna kiša koja je padala u noći sa ponedjeljka na utorak uzrokovala je nagli porast vodostaja rijeka na području općine llidža.

Ekipa Civilne zaštite Općine llidža, tokom jutra nakon obilaska terena konstatovala je da je zbog porasta podzemnih i oborinskih voda i usljed izlijevanja rijeke Bosne kod mosta u Bojniku došlo do plavljenja veće površine "poljoprivrednog dobra" do stočne pijace.

Također, zbog porasta podzemnih voda ugroženi su i prvi stambeni objekti u ulici Hendekuša, saopćeno je iz Odsjeka za informiranje Općine Ilidža, javlja Fena

Rijeka Željeznica je još uvijek u svom koritu, ali je nivo vode povećan kod mosta između Sokolović Kolonije i Butmira zbog veće količina nanosa drveća i smeća čime je usporen protok vode, što stvara opasnost od mogućeg izlijevanja.

U MZ Osjek u ulici Bratunačka, povećan je vodostaj, ali još uvijek nema velike opasnosti po kuće u tom djelu terena osim gdje je na pojedinim mjestima u kanalima primjetan mali nivo vode.

Nivo rijeke Miljacke je trenutno zadovoljavajući, još uvijek nema kritičnih mjesta gdje bi se voda mogla izliti, kao i oko rijeke Tilave.

Ekipa CZ Općine llidža je u stalnom obilasku terena i praćanja stanja korita.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije