Igor Crnadak: Dodikova peticija je notorna glupost

11
Radiosarajevo.ba
Igor Crnadak: Dodikova peticija je notorna glupost
Foto: Anadolija / Igor Crnadak i Milorad Dodik

"Inzkova odluka je besmislena i nepotrebna i pogoduje samo onim strankama kojima odgovaraju konflikti, poput SNSD-a i SDA. Nakon ove odluke glavne teme su ponovo genocid, razdruživanje, ugroženost i slično, a više niko ne pita zašto inspektori MUP-a RS daju zaštitu članovima međunarodnih narko kartela ili kako to da je porodica savjetnice Milorada Dodika profitirala na nabavci respiratora 10 miliona maraka, što su pojave koje direktno podrivaju RS."

Navodi se ovo u današnjoj izjavi potpredsjednika PDP-a i poslanika u NS RS Igora
Crnadka.

Podsjetimo, Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH (u odlasku), u petak je nametnuo dopune Krivičnog zakona naše zemlje kojima se, između ostalog, kažnjava, zatvorskom kaznom, negiranje genocida.

Osim novih prijetnji o otcjepljenju, Dodik i njegovi sateliti u ovom su entitetu pokrenuli peticiju protiv ove odluke...

"Likovanje iz Sarajeva je potpuno promašeno, jer Inzkova odluka ne može ugroziti srpski narod i RS, zato što to njen narod neće dozvoliti i zato što je RS međunarodno priznata od strane svih svjetskih centara moći. Zbog toga se odgovor RS-a treba  utvrditi 'hladne glave' i on ne smije RS uvesti u nove rizike i izolaciju. Ne smije se nijedna odluka donijeti po principu 'uradićemo to pa šta bude' i ne smije se zbog reakcije na Incka RS-a povesti putem mraka, sukoba i samoizolacije", ističe Crnadak.

No, poručuje kako je Dodikova peticija notorna glupost i "svako ko je ne potpiše uradiće veliku stvar za RS, jer će se na taj način suprotstaviti nastavku pljačkanja i privatizacije institucija od strane SNSD-ove koalicije".

"Podrška ovoj peticiji nije podrška RS-u, nego samo politici SNSD-a", kaže Crnadak.

Poseban razlog zašto ne treba potpisati peticiju su njena dva glavna promotera,  poručuje Crnadak, su "Milorad Dodik i Radovan Kovačević".

Prvi je, podsjeća Crnadak, poznat po svom izvornom stavu o Srebrenici: "Ja savršeno dobro znam šta je tamo bilo, bio je genocid i to je presudio sud u Hagu".

Drugi je poznat po tome što je "RS do juče nazivao Republikom Šumskom".

"Niko iz RS-a ne zaslužuje da bude u koloni koja na čelu ima ovakve likove. Na kraju, smatram da je jedinstvo u RS-u potrebno ali do njega vjerovatno neće doći, jer su nam različiti ciljevi, jedni razmišljaju o budućnosti RS-a, a drugi o tome kako sačuvati sebe i svoje milione, firme i nekretnine. Da neće biti jedinstva najavio je i Dodik, koji je nazvao neke opozicionare 'smradovima', te i nakon toga nastavio sa napadima na opoziciju", zaključio je Crnadak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije