Odbrana BiH / Igman 2020: Položeno cvijeće na mjesta stradanja Sarajlija u proteklom ratu

06. 08. 2020. u 12:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Javna ustanova Fond memorijala Kantona Sarajevo i ove godine organizira manifestaciju Odbrana BiH - Igman 2020 kojom se tradicionalno ukazuje počast braniocima Bosne i Hercegovine, šehidima i poginulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova, te preživjelim ratnim veteranima.

Centralni program manifestacije i ove godine će biti održan na planini Igman kod Sarajeva danas i sutra, ali ovoga puta zbog epidemiološke situacije u BiH uzrokovane pandemijom koronavirusa pod sloganom Ostani kući i posvjedoči.

Jutros je i zvanično počelo obilježavanje i to defileom veterana od Skenderije (Trg Prvog korpusa Armije RBiH) do Kovača

Isto tako, položeno je i cvijeće na mjestima stradanja građana Sarajeva i to kod Alipašine džamije, na Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. te kod Vječne vatre, Markala i Kovača.

Od 12 sati traje svečanost otvaranja manifestacije koja se održava u Otvorenom amfiteatru Memorijalnog centra Kovači, a bit će prikazan i performans Hadžera.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA