IGK: 'Prijetnje ruskog ambasadora su direktni udar na državu'

7
Radiosarajevo.ba
IGK: 'Prijetnje ruskog ambasadora su direktni udar na državu'
Foto: FB Ruska ambasada u BiH / Igor Kalabuhov

Institut za istraživanje genocida Kanada reagirao je na "anticivilizacijsku izjavu ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igora Kalabuhova".

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti: 

"Skandalozna izjava ambasadora Ruske Federacije u BiH Igora Kalabuhova da će uslijediti ruska reakcija ukoliko BiH postane članicom NATO-a, pri čemu se ambasador Ruske Federacije pozvao na primjer Ukrajine, je direktni agresivni udar na državu BiH, direktni udar na mir i bezbjednost ne samo u BiH, već i Balkana i Evrope.

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Upozoravamo na ponašanje Rusije i njenog ambasadora u BiH u vezi sa kontinuiranim negiranjem bosanskohercegovačke države, negiranjem genocida i ratnih zločina.

Kontinuirana ruska intervencija rušenja pravne države u BiH, Ustava BiH i nametanje uslova i diktata u uslovima ruske agresije na Ukrajinu je izuzetno opasno sa mogućim strašnim posljedicama po čitav svijet", navodi se u saopćenju Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Podsjetimo, Igor Kalabuhov, ambasador Ruske Federacije u BiH, izjavio je kako naša zemlja ima pravo odlučiti hoće li biti članicom NATO-a ali je upozorio kako i Moskva zadržava pravo reagirati na takvu mogućnost u skladu svojim interesima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije