Iduće sedmice potvrda Vijeća ministara BiH

Radiosarajevo.ba
Iduće sedmice potvrda Vijeća ministara BiH


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Milorad Živković je danas kazao poslanicima da bi se u drugoj polovini iduće sedmice, najvjerovatnije u četvrtak, mogli stvoriti uslovi da se izvrši potvrđivanje Vijeća ministara BiH. Kao što je poznato, čeka se da SIPA završi neophodne provjere predloženih kandidata za ministre i zamjenike ministara u Vijeću ministara BiH.

Glasnogovornica SIPA-e Željka Kujundžija je za agenciju Fena izjavila kako očekuju da bi to moglo biti gotovo u drugoj polovini iduće sedmice.

„Mi smo dobivali sukcesivno, prošle sedmice, 24., 26. i 27. januara zahtjeve od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH za provjeru 19 kandidata za ministre i za zamjenike ministara“, kazala je Kujundžija, dodajući da je SIPA zahtjevu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH dala potpuni prioritet

Ona je navela i to da se većina tih informacija nalazi u drugim institucijama. 

„S obzirom na to da se većina tih informacija nalazi u institucijama poput sudova, zemljišnoknjižnih ureda, obrazovnih institucija, poreznih uprava, o njima ovisi kojom će nam brzinom dostavljati te podatke“, kazala je Kujundžija.

Centralna izborna komisija BiH je krajem januara donijela odluku o izdavanju potvrda za 19 kandidata da ispunjavaju uslove za imenovanje na dužnost ministara, odnosno zamjenika ministara.

Biografijeministarskih kandidata možete pročitati OVDJE.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije