Identifikovani plačkaši Raiffeisen banke

Radiosarajevo.ba
Identifikovani plačkaši Raiffeisen banke

Osvježeno u 14:50

Jutros, u 8:26h, dvije maskirane muške osobe, uz upotrebu pištolja, opljačkale su Raiffeisen banku u ulici Azize Šaćirbegović. Kako navodi Jasmina Omićević, portparol kantonalnog tužilaštva Sarajevo, otuđeno je 20 hiljada KM.

Irfan Nefić, portparol MUP-a KS, za Radiosarajevo.ba je izjavio kako nije bilo povrijeđenih osoba.

"Nakon što su otuđili određenu sumu novca, izvršioci su se udaljili u nepoznatom pravcu. Brzom intervencijom službenika policije i MUP-a KS lišene su slobode dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su izvršile ovo krivično djelo. Također, pronađen je i bicikl, kojim se jedna od osoba udaljila sa lica mjesta, pištolji i novac. Naši službenici poduzimaju sve potrebne aktivnosti na potpunom dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela", rekao je Nefić za Radiosarajevo.ba.

Dvojica uhapšenih muškaraca koji se sumnjiče da su jutros opljačkali poslovnicu Raiffeisen banke u ulici Azize Šaćirbegović, općina Novo Sarajevo, su R.D. iz Subotice, rođen 1987. godine, i R.N. iz Modriče, rođen 1962. godine, rekao je Feni   Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo, a prenijela Fena.

Po hapšenju predati su na kriminalističku obradu, a sutra će biti predati tužioci.

U opisu počinitelja ovog krivičnog djela, prema Nefićevim riječima, značajno su pomogli i zaštitari uposleni u toj poslovnici Raiffeisen banke, prenosi Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije