Ide u Hrvatsku: Radončiću dozvoljen godišnji odmor van granica države

Fena
Ide u Hrvatsku: Radončiću dozvoljen godišnji odmor van granica države
/ Foto: Fena
Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je zahtjev odbrane Fahrudina Radončića za napuštanje države u svrhu korištenje godišnjeg odmora.

Advokat Muhidin Kapo, član advokatskog tima Radončićeve odbrane, kazao je da je prvooptuženom iz predmeta odobren odlazak u Hrvatsku, što može iskoristiti do polovine augusta.

Jedinstven usmeni zahtjev na posljednjem ročištu imale su i odbrane drugooptuženog iz predmeta, Bakira Dautbašića, i trećeoptužene, Bilsene Šahman.

Braniteljica trećeoptužene, Mirna Delalić potvrdila je da je i taj zahtjev u potpunosti prihvaćen.

Tužilaštvo BiH u februaru ove godine podiglo je optužnicu protiv Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman i Zijada Hadžijahića.

Optužnicom se terete da su, između ostalog, organizirali i postali pripadnici organizirane skupine ljudi te svojim djelovanjem, međusobnim dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama od 14. decembra 2015. godine do 12. januara 2016. godine počinili krivična djela među kojima su ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.
Predmet je u fazi dokaznog postupka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije