I večeras radnici 'Unis-Pretisa' provode noć u Domu sindikata

Radiosarajevo.ba
I večeras radnici 'Unis-Pretisa' provode noć u Domu sindikata

I večeras će oko 50 radnika privrednog društva "Unis-Pretis" Sarajevo provesti noć u zgradi Doma sindikata u Sarajevu, gdje će i ostati sve dok se ne udovolji njihovim zahtjevima, izjavio je večeras za Fenu predsjednik Sindikata "Unis-Pretisa" Mujo Ahmetspahić

Dodao je da je jedan od njihovih zahtjeva da se održi sastanak sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem i ministrom energije, rudarstva i industrije Erdalom Trhuljem. 

Radnici "Unis-Pretisa" traže da se iznađu kreditna sredstva ili pozajmica od 200.000 KM s ciljem pokretanja proizvodnje te da se realizuju već dogovoreni poslovi. 

"Radnici i Sindikat su 2013. godine potpisali s Upravom sporazum da se tri plaće za 2013. godinu, odnosno za januar, februar i mart, isplate u zajamčenim iznosima od 460 KM, u cilju rasterećenja firme, ali ni to nije dalo efekta", objasnio je Ahmetspahić i naglasio da radnici od marta nisu primili nijedne marke. 

Kaže da će biti istrajni u svojoj borbi

"Radnici su tražili od mene da pokrenemo i štrajk glađu, ali ja to ne mogu dozvoliti zbog teške zdravstvene situacije većine radnika", naglasio je Ahmetspahić. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije