I u Sarajevu otkup flaša?

Radiosarajevo.ba
I u Sarajevu otkup flaša?

Kako građani Sarajeva nakon upotrebe ne bi plastične boce od pića bacali i ostavljali u parkovima, na dječijim igralištima, u riječnim koritima..., u jednoj firmi sa sjedištem na Stupu došli su na ideju da takvu ambalažu otkupljuju od penzionera, studenata, nezaposlenih...

"Na ovaj način želimo sačuvati okolinu i pomoći građanima koji nam donesu PET ambalažu da nešto zarade. Boce koje sakupljaju mogu na sebi imati čepove i naljepnice. Osim njih, naša firma prikuplja i karton, papir i najlon", rekao je šef finansija ove firme, piše Avaz.ba.

Prema njegovim riječima, sakupljači plastične boce moraju sortirati na prozirne i one koje su zelene, smeđe ili neke druge boje.

"Zainteresiranost naših sugrađana raste iz dana u dan. Ovakvo nešto već odavno rade naši susjedi i to se pokazalo kao dobar potez. Za jedan komad prozirne ambalaže plaćamo 35 feninga, a za one u boji 25", rekao je on.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije