Split se oprostio od mladih stradalih u Tribistovu: Nikada ih nećemo zaboraviti

1
Radiosarajevo.ba
Split se oprostio od mladih stradalih u Tribistovu: Nikada ih nećemo zaboraviti
Foto: EPA-EFE / Sveučilište u Splitu

Komemoracijom i misom ispred glavnog ulaza zgrade triju fakulteta na Kampusu, Sveučilište u Splitu oprostilo se danas od studenata umrlih u novogodišnjoj noći vikendici u Tribistovu, u blizini Posušja.

Te noći ugašeno je osam mladih života. Ova bolna vijest odjeknula je Bosnom i Hercegovinom, ali i regijom.

Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić radovali su se budućnosti, no njihov život prerano je ugašen.

Troje njih bili su studenti splitskog Sveučilišta - Marija Pavković, Mirela Rezo i Stipe Romić.

Rektor Dragan Ljutić izrazio je saučešće roditeljima, porodicama, prijateljima tragično umrlih mladih ljudi koji su došli studirati u Splitu.

"Ispred njih je bila prekrasna mogućnost života, mogućnost rasta, razvoja i napretka. Zato sada tugujemo za mladim životima, tugujemo za neostvarenim mogućnostima. Nećemo ih nikada zaboraviti", poručio je rektor Ljutić.

Od svojih kolega oprostio se i Mateo Marušić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, ističući da je tragedija u kojoj stradale njegove kolege prevelika, piše Hina.

"Ova prevelika tragedija dočekala nas je u novogodišnjoj noći, naši Marija, Mirela i Stipe, uz ostalih petero mladih, nisu imali prigodu ostvariti svoje odluke, svoje prilike i snove", rekao je Marušić.

Istakao je kako stradali kolege ostaju primjer drugima da budu bolje osobe.

"Bol ima snagu koja nas popravlja, ona nas čini boljima, ona nas osvješćuje da rastemo u dobroti i budemo jedni drugima na radost i blagost", poručio je student Marušić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije