I Puljić podržao Komaricu: Nepravda se mora ispraviti

Patria
I Puljić podržao Komaricu: Nepravda se mora ispraviti
Napade na nadbiskupa Franju Komaricu od vlasti iz Banja Luke osudio je i kradinal Vinko Puljić.

Naime, nadbiskup je pretrpio niz kritika zbog toga jer je rekao kako je Republika Srpska novi „Bleiburg“ hrvatskog naroda.

Vlasti u RS tražile su od nadbiskupa Komarice da povuće svoju izjavu, ali on to nije učinio.

"Pridružujem se pozivu biskupa Komarice aktualnim političarima „u Republici Hrvatskoj i u entitetu Republika Srpska i u cijeloj Bosni i Hercegovini, pa i u Banjoj Luci – da konačno odlučnije zajednički započnu ispravljati tešku i dalekosežnu nepravdu mnogim mojim sugrađanima, sunarodnjacima i suvremenicima, koja se njima čini već dva i po desetljeća, a za što veliku odgovornost nose brojni, još uvijek živući političari iz ratnih i poratnih godina" rekao je Puljić.

Aktualni političari, dodao je kardinal, dužni su, zajedno sa svim drugim strukturama, učiniti sve što je u njihovoj moći da „naš rodni grad Banja Luka bude mjesto zajedničkog življenja u različitosti i jednakopravnosti“.

"Brojne nepravde, nanesene Hrvatima, koji su najvećim dijelom katolici a među njima je i moja najbliža rodbina i rodbina biskupa Komarice, kao i mnogim drugim nedužnim ljudima mogu ispraviti samo oni kojima su povjerene najodgovornije službe na razini grada, entiteta i države. Jednako tako, aktualni političari na svim nivoima, kao i sve druge strukture, dužni su to učiniti u svim gradovima i selima na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine svima koji su u pojedinim mjestima manje brojni i kojima je nanesena nepravda " poručio je Puljić.

On je dodao da očekuje od međunarodnih predstavnika u Bosni i Hercegovini i od svih vlasti na državnom nivou, ali i od hrvatskih predstavnika vlasti u BiH, za koje Puljić kaže da nikada nisu na ozbiljan način postavili pitanje jednakopravnosti Hrvata na teritoriju RS, da se suprotstave politici etnički čistih prostora jer je to u suprotnosti sa svim zakonima utemeljenim na pravdi i jednakopravnosti, piše NAP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije