I Policija RS istražuje hrvatskog bombaša

Radiosarajevo.ba
I Policija RS istražuje hrvatskog bombaša


U Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) stigao je zahtjev hrvatske policije za određene provjere u vezi s Vojislavom Blaževićem (54), koji je osumnjičen za postavljanje dviju improviziranih eksplozivnih naprava u zagrebačkom Podsusedu i u Stenjevcu.

Vojislav Blažević navodno je rođen u Banjoj Luci, a u školu je išao u Beogradu. Otac mu je bio milicajac i živjeli su u Beogradu.  Hrvatski Jutarnji list je objavio i da se ne zna kada je tačno Blažević došao u Zagreb. Zna se samo da se prije 10 godina preselio u Gospodsku ulicu u stan kod nevjenčane supruge Lj. Š. Ima jednog sina iz prvog braka. Kao elektrotehničar radio je i u HT-u, a posljednjih nekoliko godina prodaje opremu za ekstremne sportove i drži instrukcije za paraglajding. 

„MUPRS-a će u skladu s tim zahtjevom, a u okviru naše operativne saradnje, izvršiti sve potrebne aktivnosti“, potvrdila je danas za Fenu glasnogovornica MUPRS-a Mirna Šoja

Ona nije mogla govoriti o više detalja.

Po pisanju nekih medija u Hrvatskoj, Blažević se družio s nekim ljudima u okolini Banje Luke, a njegovo prezime veoma je često, posebno u banjalučkom mjestu Ivanjska. Izvori, navodno bliski istrazi u Zagrebu, rekli su da je, sudeći prema komunikaciji na društvenim mrežama Blažević prijateljevao i s osobom koja je jednom uhapšena zbog šverca oružja

„Ma kakvi kriminalci, ljudi se samo snalaze da nešto zarade“, pisao je Blažević na društevnim mrežama.

Dvije strane 'Voje paraglajdera'

Prema pisanju Nezavisnih, većina prijatelja paraglajdera i susjeda koji poznaju Blaževića su u šoku i ne vjeruju da bi mogao biti odgovoran za ovakva djela. Čovjek koji Blaževića zna već 15-ak godina kaže da je s njim imao odlične odnose, da su se uvijek smijali i dobro zabavljali, ali isto tako tvrdi da je već pomislio da Vojo možda skriva i neku svoju drugu osobnost.

Bio je zabavljač i šaljivdžija, omiljen u društvu, s mnoštvom prijatelja i poznanika, ali istovremeno imao je i nekoliko incidentnih situacija u kojima je učestvovao. Navodno je, kaže ovaj njegov prijatelj, imao pištolj kojeg je nosio sa sobom. Tako se na jednom paraglajding nadmetanju umiješao u sukob koji je nastao zbog nekog nacionaliste koji je prijetio srbijanskim paraglajderima. Doduše, Vojo je pištolj izvadio kako bi spriječio sukob, ali njegov prijatelj se pita zašto uopšte jedan sportista ima potrebu nositi oružje.

Za razliku od podrške koju Vojo uživa od brojnih poznanika i prijatelja koji mu ostavljaju poruke u grupi podrške na Facebooku, koja sad već broji gotovo 800 članova, on otkriva i drugu stranu u društvu omiljenog paraglajdera. Tvrdi da su ga često puta zvali njegovi kolege koji su mu se jadali jer ih je Vojo prevario. Postavlja se i pitanje odakle Blaževiću novac za brojna putovanja po svijetu, budući da je nezaposlen. Neki njegovi prijatelji tvrde da je dobro zarađivao od instrukcija letenja, ali i od prodaje paraglajding opreme, dok drugi sumnjaju da je od toga mogao živjeti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije