I ovo je BiH: Mirela nezakonito uvećavala plate mužu, djeveru pa i kolegama

3
Radiosarajevo.ba
I ovo je BiH: Mirela nezakonito uvećavala plate mužu, djeveru pa i kolegama
Foto: RAS Srbija / Policija/ Bijeljina

Stručni saradnik za materijalno-knjigovodstvene poslove u Policijskoj upravi Bijeljina Mirela Š. iz tog grada osumnjičena je da je zloupotrebom položaja uvećala plate mužu, djeveru i dvjema koleginicama.

Ona je tako oštetila budžet RS za 217.285 KM.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS saopćeno  je da je protiv M. Š. Uprava kiminalističke policije podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu Bijeljina za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

Zabrinjavajuće: U Brčko distriktu BiH prijavljeno 28 slučajeva obolijevanja od morbila

Zabrinjavajuće: U Brčko distriktu BiH prijavljeno 28 slučajeva obolijevanja od morbila

"Kontrolom nadležne službe, a potom daljom policijskog istragom utvrđeno je da je M. Š. zloupotrebila svoj položaj i prekoračila ovlaštenja stručnog saradnika za materijalno-knjigovodstvene poslove u Policijskoj upravi Bijeljina, te u više navrata uvećala iznos ličnih dohodaka za sebe, te B. Š., R. Š., B. Đ. i B. K., čime je pribavila protivpravnu imovinsku korist za sebe i navedene osobe, piše Glas Srpske.

Oštetila je budžet RS u ukupnom iznosu za 217.285 KM. Osobe M. Š., B. Š, B. Đ i B. K. su suspendovane i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak-navodi se u saopštenju MUP RS.

Nezvanično se saznaje da je osumnjičena duže vrijeme uvećavala plate mužu B. Š., djeveru R. Š. i koleginicama B. Đ i B. K. tako što je u elektronskom sistemu za obračun ličnih dohodaka mijenjala koeficijente i iznose.

Ona je jedina kontrolisala taj sistem što je iskoristila za ove zloupotrebe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije