I opet moguća kiša: Meteorolozi objavili prognozu do četvrtka

Radiosarajevo.ba
I opet moguća kiša: Meteorolozi objavili prognozu do četvrtka

Jutros je u većem dijelu naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama Bosne ima magle i sumglice.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 12; Ivan Sedlo, Sarajevo 17; Bihać, Bugojno, Livno, Tuzla 18; Prijedor, Sanski Most 19; Doboj, Zvornik 20; Banja Luka, Bijeljina 21; Brčko, Gradačac 23; Trebinje 24; Mostar 25.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna, sa temperaturama zraka koje će biti nadprosječne. Planirane aktivnosti trebali bi provoditi tokom jutra, potom reducirati boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana, što posebno vrijedi za rizične grupe stanovništva poput hroničnih bolesnika, starijih i djece. Vrijednosti UV indeksa će također biti vrlo visoke, stoga je neophodno posvetiti pažnju zaštiti od sunca.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalni pljusak ponegdje praćen grmljavinom je moguć u centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na istoku i jugoistoku Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, slab do umjeren jugozapadni. Dnevne temperature od 27 do 31, na jugu od 31 do 36 °C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 29 °C.

U ponedjeljak sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući ponegdje u centralnim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjeren jugozapadni. Jutarnje temperature od 17 do 22, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 30 do 36 °C.

U utorak sunčano i vruće uz malu do umejrenu oblačnost. Poslije podne u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i ponegdje na istoku i sjeveroistoku Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 30 do 36 °C.

U srijedu sunčano i vruće. Poslije podne umjeren porast naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 17 do 22, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 31 do 37 °C.

U četvrtak sunčano i vruće. Poslije podne umjeren porast naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 18 do 23, na jugu od 22 do 27, a dnevne od 32 do 37 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije