BiH pod snijegom: Padavine nas očekuju i tokom vikenda

Radiosarajevo.ba
BiH pod snijegom: Padavine nas očekuju i tokom vikenda
Danas se u u Bosni očekuje oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno.

U Bosni sa susnježicom i snijegom. Tokom dana u nizinama i s kišom. Očekivana količina padavina od 10 do 20, u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne od 20 do 30, lokalno i do 40 l/m2. Očekivana visina novog snježnog pokrivača, uglavnom, od 5 do 10, u područjima s intenzivnijim padavinama od 10 do 20 cm. Vjetar, umjeren do jak, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 2 do 6, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 10 do 14 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom. Jutarnja temperatura oko -1, a dnevna oko 3 °C.

Biometereološka prognoza: 

Zahlađenje praćeno padavinama uvjetuje loše biometeorološke prilike. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti, a učesnicima u saobraćaju sugeriramo oprezniju vožnju. Na jugu nešto ugodnije, uz neuobičajeno niske temperature.

U petak se u Bosni prijepodne očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti poslijepodne i krajem dana. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u centralnom, zapadnim i istočnim područjima Bosne sa slabim snijegom. U Hercegovini, malo do umjereno oblačno. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od -1 do 5, na sjeveru, sjeverozapadu Bosne i u Hercegovini od 6 do 12 stepeni. 

U subotu u jutarnjim satima mraz i prohladno. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od 7 do 14, na jugu do 16 stepeni. 

U nedjelju u Bosni pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. U Hercegovini umjereno oblačno. Poslijepodne uz postepeno naoblačenje moguća je mjestimična i slaba kiša. Krajem dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 2 do 7, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu od 13 do 16 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije