I jutros nas čekaju pljuskovi, a pogledajte kada dolazi razvedravanje

Radiosarajevo.ba
I jutros nas čekaju pljuskovi, a pogledajte kada dolazi razvedravanje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / I danas nas čekaju pljuskovi i grmljavina

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Ponegdje na istoku Bosne pada slaba kiša.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Sokolac 13; Ivan Sedlo 14; Bugojno, Gradačac, Jajce, Livno, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla 16; Bihać, Bijeljina, Doboj, Zvornik 17; Banja Luka, Sanski Most 18; Grude, Široki Brijeg 19; Trebinje 20; Mostar, Neum 21 stepen. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni prije podne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslijepodne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne kiša je moguća u istočnim područjima Bosne, kao i ponegdje na sjeveroistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 30 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje naoblake se očekuje tokom poslijepodeva. Povremeno slaba kiša je moguća prije podne. Dnevna temperatura oko 22 °C. 

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Tmurno vrijeme i povremene padavine nepovoljno će djelovati na većinu populacije. Kod osjetljivih osoba i hroničnih bolesnika moguće su umjerene tegobe ponajviše u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Opšta slika postepeno će se poboljšavati, a negativni uticaj vremenskih prilika će oslabiti u drugom dijelu dana.

Objavljena je proghnoza za naredne dane i vikend:

U srijedu 26.08.2020., sunčano uz malu oblačnost. Prije podne magla je moguća po kolinama centralne i istočne Bosne. Vjetar u Bosni slab istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 27 do 33 °C.

U četvrtak 27.08.2020., u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, a u Hercegovini pretežno vedro. U jutarnjim satima magla je moguća po kolinama centralne i istočne Bosne. Jutarnja temperatura od 14 do 18, na jugu do 23, a dnevna od 28 do 34 °C.

U petak 28.08.2020., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima magla je moguća po kolinama centralne i istočne Bosne. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 29 do 35 °C.

U subotu 29.08.2020., sunčano uz malu oblačnost. U jutarnjim satima magla je moguća po kolinama centralne i istočne Bosne. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 30 do 36 °C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije