! / I FK Olimpik pomaže malom heroju: Mak je dio naše porodice

08. 04. 2019. u 10:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 39

Fudbalski klub Olimpik objavio je danas da se uključuje u akciju prikupljanja pomoći za liječenje sedmogodišnjeg Maka Hasića, kojem je krajem marta dijagnosticiran rijedak i agresivan oblik ne-Hodgkinovog limfoma pod nazivom Burkittov limfom, visokog stepena malignosti.

S obzirom na to da je malom Maku hitno potrebna novčana pomoć kako bi započeo liječenje, fudbaleri, uposlenici i uprava kluba sa Otoke se uključila u akciju prikupljanja novčanih sredstava te će pomoć koju skupe uručiti porodici u naredna dva dana.

“Mak je bio dio kolektiva FK Olimpik i član omladinskog pogona kluba sa Otoke, te se u klubu nadaju da će nakon oporavka ponovo dijeliti radost zbog pobjeda sa ostalim mališanima iz našeg kluba. Činjenica da je dio porodice FK Olimpik dodatni je razlog da svi u klubu pomognu humanitarnu akciju”, napisali su na Facebooku.  

Svi koji žele pomoći mogu svoja sredstva uplatiti kod sekretara kluba danas i sutra u prostorijama kluba na stadionu Otoka ili doniranjem novca trenerima u omladinskom pogonu, koji će to predati u prostorijama kluba sekretaru.

Maku Hasiću možete pomoći pozivom na broj 17007, koji je aktivan za pomoć malom Maku. Navedeni broj je jedinstven za sve operatere, a pozivom se doniraju 2 KM.

 

NEMA KOMENTARA