I Dodik komentirao snimak kako se "jednostavno" obračunava struja u RS-u: "Sramota"

5
Radiosarajevo.ba
I Dodik komentirao snimak kako se "jednostavno" obračunava struja u RS-u: "Sramota"
Radiosarajevo.ba / Vladislav Vladičić objasnio "jednostavnu" formulu

Predsjednik Regulatorne komisije za energetiku bosanskohercegovačkog entiteta RS Vladislav Vladičić "objasnio" je javnosti novu formulu za obračun budućih računa električne energije.

Snimak njegove "matematike" od jučer je viralan na društvenim mrežama, a njegova izjava ide ovako:

"Kako se obračunava? Jednostavno se obračunava, tako da se to podijeli sa dva, po 250 jeftine i 250 skuplje do 500, i po 150 manje i 150 više preko 500. Dakle 300 će ući u kategoriju iznad 500 kilovat sati, a do 500, svakako, dva puta 250, daju 500. I tako, svaki odnos potrošnje između manje i veće, ako je odnos 40:60, 30:70, svaki odnos se preračunava po toj formuli", govorio je predsjednik Regulatorne komisije za energetiku RS. 

Iz OSCE-a poručili: 'Osuđujemo odluke NSRS o izbornom zakonu'

Iz OSCE-a poručili: 'Osuđujemo odluke NSRS o izbornom zakonu'

🎥 Jel ima nešto nejasno⁉️ - Predsjednik Regulatorne komisije za energetiku RS Vladislav Vladičić "objasnio" novu formulu za obračun struje😅

Posted by Novi Glas on Wednesday, December 21, 2022

Izjavu je na društvenim mrežama prokomentirao i predsjednik RS-a Milorad Dodik, koji je napisao:

"Vlado, zar te nije sramota? Ovo je sramotno objašnjenje za javnost. Vjerujem da ni tebi nije jasno šta si rekao. Bilo bi dobro da i sebi i javnosti pojasniš šta si htio da kažeš."

Vladičića su pitali da reagira na ovaj Dodikov komentar, a evo šta je kazao:

"Da, nije ugodno kada vas predsjednik javno kritizira, ali treba se sjetiti da me javno podržao u obavljanju funkcije direktora Regulatorne komisije za energetiku. Izražavam žaljenje ako je zbog moje isječene izjave javnost u RS-u dovedena u zabludu", odgovorio je Vladičić.

Dodikovu izjavu podijelila je i Aleksandra Pandurević (SDS) koja je na Twitteru napisala: "Dodik prekucao igricu. Uz ovakvu opoziciju, shvatio da sad mora biti i opozicija sebi."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije