I Davor Dragičević dobio poziv na saslušanje u Tužilaštvo

Radiosarajevo.ba
I Davor Dragičević dobio poziv na saslušanje u Tužilaštvo
FOTO: AA / Davor Dragičević

Otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, Davor Dragičević, koji već 200 dana na Trgu Krajine u Banjoj Luci, traži pravdu i istinu, dobio je poziv na saslušanje u Okružno tužilaštvo ovog grada.

Kako se navodi, poziv je upućen "svjedoku radi saslušanja u istrazi", a u Tužilaštvu se mora pojaviti sljedećeg petka, 19. oktobra u 11 sati.

U pozivu stoji i da ga pozivaju "radi davanja izjave u krivičnom predmetu protiv osumnjičenog Gajić Srđana, zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti".

"Ukoliko se ne odazovete ovom pozivu niti svoj izostanak opravdate sud Vam može izreći novčanu kaznu u iznosu od 5.000 KM ili narediti Vaše prinudno dovođenje", stoji u pozivu koji je na Facebook postavio Davor Dragičević.

Podsjećamo, početkom jula ove godine, pripadnici Policijske uprave Banjaluka su identificirali, uhitili i ispitali Srđana Gajića (32) iz Laktaša, osumnjičenog za ugrožavanje sigurnosti Davora Dragičevića.

"Policajci su postupili po zaprimljenoj prijavi oštećenog da mu je nepoznata osoba na portalu medija uputila poruku prijetećeg i uznemirujućeg sadržaja, što je izazvalo osjećaj subjektivne ugroženosti za život i tijelo", saopćeno je tada iz policije.

Žurnal je, tri dana prije hapšenja, objavio sljedeće:

Srđan Gajić iz Trna kod Banjaluke je 7. jula, ispod teksta koji se odnosio na skup „Pravda za Davida“, putem društvenih mreža objavio:

"Ma to je trebalo sve pobiti onako na skupu, a Davora Dragičevića ću ja lično ubiti iz snajpera dosadio je i Bogu i narodu. Sieg Heil."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije