I danas sunčano, temeprature do 18 stepeni: Objavljena prognoza do subote

0
Radiosarajevo.ba
I danas sunčano, temeprature do 18 stepeni: Objavljena prognoza do subote
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 07 sati: Drvar, Livno -3 stepeni, Bugojno -2, Jajce -1, Grude i Zenica 0, Sanski Most i Tuzla 1, Bihać, Bjelašnica, Ivan-sedlo i Sarajevo 2, Mostar 3, Neum 6, Gradačac 11 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 958 milibara, za 15 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Uz sunčano vrijeme i osjetniji porast temperatura, većina populacije će se osjećati ugodnije, te biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba umanjiće se tokom dana. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili, izraženije u poslijepodnevnim satima. Mjestimična pojava magle u Bosni, remetiće opštu sliku, mada ne suviše.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno u Bosni će biti magle. Vjetar slab, prije podne sjevernog smjera. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na jugo i jugoistok. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura oko 18 stepeni.

24. februara 2021. godine, dugotrajnija magla ili niska oblačnost se očekuju u Krajini, sjeveru i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni. U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12 stepeni ili niža.

25. februara 2021. godine, dugotrajnija magla ili niska oblačnost u Krajini, sjeveru i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima također će biti magle. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 21 stepen. U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12 stepeni ili niža.

26. februara 2021. godine, dugotrajnija magla ili niska oblačnost se očekuju na sjeveru i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i Krajni će biti magle. Vjetar slab sjeverozapadnog smjeraa. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni. U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 13 ili niža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije