I danas nas čekaju kiša i grmljavina: Objavljena prognoza za dane vikenda

Radiosarajevo.ba
I danas nas čekaju kiša i grmljavina: Objavljena prognoza za dane vikenda
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kišno Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Ivan Sedlo 11; Livno 13; Sarajevo 14; Bugojno, Grude, Jajce, Srebrenica 15; Drvar, Sanski Most, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica, Zvornik 16; Bihać, Gradačac, Mostar, Stolac 17; Banja Luka, Doboj, Neum, Trebinje 18; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 937 hPa, za 5 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Promjenljivo vrijeme, sa smjenama stabilnijih i kišnih perioda, kod većine populacije uzrokovaće povremene promjene raspoloženja. Moguće su i reakcije poput glavobolje, dekoncentracije, malaksalosti. Opšta slika će u prijepodnevnim satima biti lošija u Hercegovini, u drugom dijelu dana, širom zemlje ugođaj će kvariti padavine u vidu pljuskova. Povoljna okolnost je da će se osjet sparine umanjiti, što će omogućiti mirniji san.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša i pljuskovi se očekuju na sjeveru i sjeverozapadu Bosne, a poslije podne u većini područja. U Hercegovni i na istoku Bosne je moguća grmljavina. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 16 do 22, na jugu i sjeveru zemlje do 24 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura oko 22 °C.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 16 do 21, a dnevna od 22 do 28 °C.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne porast naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu od 15 do 20, a dnevna od 23 do 29 °C.

U subotu sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne se očekuje kiša i lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 21, a dnevna od 15 do 20, u Hercegovini i Krajini do 25 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije