I danas opet kiša – a evo i zašto ćemo biti nervozni, imati glavobolju...

Radiosarajevo.ba
I danas opet kiša – a evo i zašto ćemo biti nervozni, imati glavobolju...
Pixabay / Ilustracija
Jutros je u našoj zemlji bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 4 stepena, Goražde, Ivan-sedlo i Livno 8, Bugojno 9, Drvar i Kupres 10, Jajce i Sarajevo 12, Sokolac i Zenica 13, Sanski Most i Srebrenica 14, Banja Luka, Bijeljina, Prijedor, Stolac, Trebinje i Tuzla 15, Bihać, Doboj, Gradačac, Mostar, Neum i Zvornik 16 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Jutarnji sati će biti ugodniji od drugog dijela dana, kada će se pod utjecajem nestabilnog i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata javiti tegobe poput nervoze, glavobolje i iscrpljenosti, zbog čega je poželjno reducirati aktivnosti. Učesnici u saobraćaju također trebaju biti oprezniji u poslijepodnevnim satima.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u jutarnjim satima i prijepodne. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, mjestimično sa kišom i pljuskovima, a moguća je i grmljavina. Na krajnjem jugu uglavnom suho i bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27 stepeni.

U Sarajevu prijepodne malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti očekuje se kiša i pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 23 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije