I danas nigdje bez kišobrana, objavljena prognoza i za vikend

1
Radiosarajevo.ba
I danas nigdje bez kišobrana, objavljena prognoza i za vikend
Foto: EPA-EFE / Sarajevo

Jutros je u Bosni i sjeveru Hercegovine oblačno. U većem dijelu Hercegovine je vedro. Slab snijeg pada u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -10; Ivan-sedlo i Sokolac -3; Bihać -1; Drvar, Livno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Stolac 0; Bugojno i Srebrenica 1; Jajce, Trebinje i Tuzla 2; Gradačac i Zenica 3; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Grude i Zvornik 4; Mostar i Neum 6 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938Pa, za 5hPa je manji od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Bosni i sjeveru Hercegovine pretežno oblačno sa slabim snijegom, a u nizinama će padati i slaba kiša. U većem dijelu Hercegovine vedro dio prijepodneva. Sredinom dana povećanje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U Sarajevu oblačno sa slabim snijegom prije podne. U drugom dijelu dana može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 3 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA su relativno povoljne. Tokom prijepodnevnih sati, niže temperature uz povećanu naoblaku i povremene slabije padavine, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, obzirom na mjestimično jače sjeverno strujanje. Na jugu sunčanije, ali također prohladno. Opšta slika će, uz porast temperatura, biti ljepša u drugom dijelu dana.

Objavljena je prognoza i za vikend:

U četvrtak, 18.03.2021., u Bosni pretežno oblačno. U nizinama sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima slab snijeg. U jutarnjim satima slab snijeg može padati u nizinama u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C.

U petak, 19.03.2021., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C.

U subotu, 20.03.2021., preovladavaće pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana u nizinama u Bosni lokalno sa slabom kišom, a u višim područjima slab snijeg. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C na jugu zemlje do 11°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije