I danas moguće jače nevrijeme, objavljeno upozorenje: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti za vikend

0
Radiosarajevo.ba
I danas moguće jače nevrijeme, objavljeno upozorenje: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti za vikend
Foto: TV Podrinje / Nevrijeme stiglo do Zvornika

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Upaljen je i meteoalarm te objavljeno upozorenje za građane:

"Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće."

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 11 stepeni, Sokolac 14, Drvar i Ivan Sedlo 16, Sarajevo 17, Bihać, Bugojno i Široki Brijeg 18, Banja Luka, Prijedor, Sanski Most i Zenica 19, Bijeljina, Srebrenica i Tuzla 20, Zvornik 21, Mostar 24, Neum 25 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Ovako je izgledala jahta u vlasništvu tajkuna iz Bosne i Hercegovine koja je izgorjela u Makarskoj

Ovako je izgledala jahta u vlasništvu tajkuna iz Bosne i Hercegovine koja je izgorjela u Makarskoj

Bioprognoza: Biometeorološke prilike će biti relativno povoljne. Mada će noć i jutro sa više svježine, opštu sliku činiti ugodnijom, porast temperatura tokom dana, sparno i nestabilno vrijeme uz mogućnost povremenih pljuskova, kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogu uzrokovati jačanje tegoba. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti, osobito u poslijepodnevnim satima, te reducirati boravak na otvorenom u sunčanijim periodima.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U jutarnjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u južnim i sjevernim i centralnim područjima. Tokom dana, lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuje u većem dijelu zemlje. Padavine mogu biti i obilnije, a moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stepen. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme i dalje nestabilno vrijeme sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni.

Petak: U Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi su mogući u istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena. 

Neobičan prizor na Vlašiću: Sitni led stvorio efekat snježnog pokrivača

Neobičan prizor na Vlašiću: Sitni led stvorio efekat snježnog pokrivača

Subota: U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena. 

Nedjelja: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.Razvojem oblačnosti, ponegedje u sjevernim područjima može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije