I danas kiša: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do nedjelje

Radiosarajevo.ba
I danas kiša: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do nedjelje
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica 1; Ivan Sedlo i Sokolac 5; Sarajevo i Zenica 6; Bugojno, Drvar i Jajce 7; Banja Luka, Bihać, Doboj, Gradačac, Livno, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 8; Bijeljina 9; Grude 11; Mostar, Stolac i Trebinje 12; Neum 13°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 937hPa, za 8hPa je ispod normale i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Vjetar slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C.

U Sarajevu oblačno sa kišom prije podne. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je loša. Pogoršanje praćeno padavinama kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće jačanje tegoba. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim naporima. Krajem dana, opšta slika djelimično će se popraviti.

Objavljena je prognoza i za dane vikenda:

U četvrtak, 21.11.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno malo kiše može pasti u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U petak, 22.11.2019., u Bosni i Hercegovini preovladavaće umjerena naoblaka. U Bosni će biti dosta magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

Kada nema vjetra i kiše, tu je zagađeni zrak: Sarajevo i drugi gradovi se guše

Zrak u Sarajevu, Zenici i Tuzli Lukavcu je nezdrav. Nešto bolja situacija je u Tuzli, pokazuju podaci objavljeni na web stranici EkoAkcije. Najviši indeks kvaliteta zraka u glavnom gradu Bosne i Hercegovine je 177. Toliko pokazuje mjerna stanica kod Vijećnice. Nešto manje vrijednosti indeksa su u drugim dijelovima grada.

U subotu, 23.11.2019., prognozira se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

U nedjelju, 24.11.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je moguća na području Hercegovine, jugozapada i centralnih područja Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije