Humanitarna akcija Crvenog krsta za bihaćku bolnicu

Radiosarajevo.ba
Humanitarna akcija Crvenog krsta za bihaćku bolnicu

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine pokreće humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći Kantonalnoj bolnici "Dr Irfan Ljubijankić" Bihać.

Građani Bosne i Hercegovine, vladine institucije, privredni subjekti u mogućnosti su da daju svoj doprinos putem uplata na donatorski račun otvoren kod Raiffeisen bank d.d. Sarajevo broj: 1610000000850119 sa naznakom "Za pomoć Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ Bihać.

Novac se može donirati i pozivom na humanitarne telefone: BH Telekom 090 291 032 - 2 KM, cijena poziva iz fiksne i mobilne mreže iznosi 2,10 KM te HT Mostar 092 890 830 - 1,80 KM, cijena poziva iz fiksne i mobilne mreže iznosi 2 KM.

Svaka druga vrsta materijalne pomoći prikupljati će se u skladu sa potrebama Kantonalne bolnice i uz preporuke Federalnog ministarstva zdravstva, javlja Fena.

Po saznanju da je došlo do izbijanje požara na Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u 02.30 sati aktivirana je Služba zaštite i spašavanja Crvenog križa općine Bihać sa kompletnom opremom i materijalno tehničkim sredstvima, saopćeno je iz Crvenog križa Federacije BiH. U prvoj reakciji obezbjeđeni su deke, nosila, kreveti za formiranje privremenog smještaja i zaštitne maske za vatrogasne jedinice.

Kompletna ekipa od 11 članova je raspoređena na ispomoć Domu zdravlja - Hitnoj pomoći i odjelima Kantonalne bolnice koji nisu zahvaćeni požarom.  Uporedo sa ovim aktivnostima ekipa CK je učestvovala u prijemu pacijenata u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić" na odjele koji nisu zahvaćeni požarom, a potom je u suradnji sa Hitnom pomoći radila na prebacivanju pacijenata u privremeni smještaj u Domu zdravlja (zgrada Hitne pomoći).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije