HSS-NHI traži podršku za smjenu Vlajkija

Radiosarajevo.ba
HSS-NHI traži podršku za smjenu Vlajkija

Hrvatska seljačka stranka-Nova hrvatska inicijativa (HSS-NHI) zatražila je od političkih stranaka s hrvatskim predznakom, braniteljskih, nevladinih i kulturnih udruga te visokih crkvenih dužnosnika da ih podrže u njihovom zahtjevu upućenom visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku da iskoristi bonske ovlasti i smjeni potpredsjednika RS-a iz reda hrvatskog naroda Emila Vlajkija.
 
  U HSS-HNI-u smatraju kako je i njihova odgovornost da se spriječe daljnji istupi Emila Vlajkija, koji, kako su naveli, ugrožavaju, ne samo interese hrvatskog naroda, nego i mirovni proces i destabiliziraju Bosnu i Hercegovinu.
 
 "Radi toga tražimo da podržite naš zahtjev upućen visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku da iskoristi svoje bonske ovlasti i smijeni potpredsjednika RS iz reda hrvatskog naroda Emila Vlajkija. Njegova nazočnost na mitingu podrške optuženom za ratne zločine Ratku Mladiću ogromna je uvreda hrvatskim žrtvama Posavine, ali i drugih dijelova Bosne i Hercegovine", ističu u HSS-HNI-u.
 
 "Podsjećamo da je Emil Vlajki nije izabran voljom hrvatskog biračkog tijela već manipulacijom dijela srpskog biračkog tijela i zlouporabom izbornih pravila. Obnašanje funkcije potpredsjednika RS iz reda hrvatskog naroda, što je vidljivo, iskoristio je za iznošenje ekstremnih stavova koji najviše štete Hrvatima BiH i opstruiraju naše napore za jednakopravnost Hrvata Bosne i Hercegovine i poštivanje hrvatskih žrtava u proteklom ratu, kao i dostojanstvo njihovih obitelji", priopćeno je iz HSS-NHI-a.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije