Hrvatski predsjednik Ivo Josipović stiže u posjetu BiH

Radiosarajevo.ba
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović stiže u posjetu BiH

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović 8. i 9. jula odlazi u dvodnevni službeni posjet Bosni i Hercegovini, prvi nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Prvi dan službenog posjeta, predsjednik Josipović održat će razgovore s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH. Susrest će se i sa članovima Kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH te će prisustvovati radnoj večeri s predsjedavajućim Vijeća ministara, ministrima u Vijeću ministara te predsjednicima Vlada entiteta.

Na kraju posjeta, predsjednik Josipović prisustvovat će potpisivanju Sporazuma o suradnji između Sveučilišta u Tuzli i Sveučilišta u Zagrebu.

Također, hrvatski predsjednik prisustvovat će prijemu kojeg u njegovu čast priređuje veleposlanstvo RH u BiH.

Drugi dan posjeta prijepodne, predsjednik Josipović posjetit će Brčko distrikt gdje će obići gradilište mosta preko rijeke Save, koji se gradi u sklopu koridora Vc, te razgovarati s čelnicima Brčko distrikta.

Poslijepodne istog dana posjetit će Tuzlu i razgovarati s čelnicima općine i kantona Tuzla te s predstavnicima Hrvata u tuzlanskom kantonu. Također će obići budući Hrvatski centar koji je u fazi preuređenja te upaliti svijeću ispred spomen-ploče postavljene u sjećanje na 71 mladog čovjeka poginulih na tom mjestu 1995.g. na Kapiji, Trgu prekinute mladosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije