Horor u Foči: Ginekolog i sestra dopustili da beba padne na pod, optuženi i za primanje mita

0
Radiosarajevo.ba
Horor u Foči: Ginekolog i sestra dopustili da beba padne na pod, optuženi i za primanje mita
Foto: Univerzitetska bolnica Foča / Bolnica u Foči

Republičko tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv specijaliste ginekologije i akušerstva dr Vladimira Čančara i medicinske sestre Gordane Sokolović, zaposlenih u Univerzitetskoj bolnici Foča, kojom se terete da su primili mito kako bi 19. augusta 2022. porodili Jovanu Vesić.

Nakon porođaja, beba im je pala na pod i zadobila teške povrede glave.

Tužilaštvo i oca Danijela Vesića tereti za krivično djelo davanje mita. Izvor blizak slučaju rekao je da je su, poslije drame koju je porodica Vesić prošla sa oporavkom djeteta, u tužilaštvu smatrali da i otac mora snositi odgovornost, jer je prije porođaja Čančara i Sokolovićevu 'počastio' sa 500 KM. Optužnicu je potvrdio Okružni sud u Banjaluci.

Za nekoliko sati vanredno zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a: Obratit će se Schmidt i Cvijanović

Za nekoliko sati vanredno zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a: Obratit će se Schmidt i Cvijanović

"Čančaru je na teret stavljeno da je 18. augusta primio mito od 400 KM, a Sokolovićeva u iznosu od 100 KM kako bi carskim rezom porodili Jovanu Vesić. Istom optužnicom Jovanin suprug Danijel je optužen za davanje mita od 500 KM", otkrio je izvor blizak slučaju.

Dan nakon što su uzeli novac da porođaj prođe u najboljem redu, Vesićeva je rodila djevojčicu koja je medicinskom osoblju ispala na pod. Beba je zadobila povrede glave, odnosno obostranu frakturu lobanje i hematom.

Ukazana joj je pomoć, ali se njeno zdravstveno stanje ubrzo pogoršalo zbog čega je upućena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je hitno operisana. U optužnici protiv Čančara i Sokolovićeve navodi se da su oboje pokušali da vrate novac, piše UNA TV

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije