Horor u Bosni: Čovjek namamio psa do automobila pa mu pucao u glavu

1
Radiosarajevo.ba
Horor u Bosni: Čovjek namamio psa do automobila pa mu pucao u glavu
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Uviđaj (Ilustracija)

Udruženje za zaštitu životinja i okoliša 'Fortuna'- Fojnica objavilo ja na Facebooku potresan status u kojem navode da je na brutalan način ubijen pas.

Naime, pas je upucan iz automobila, a o svemu je obaviještena i policija. Iz policije nismo mogli dobiti informacije o ovom događaju, a objavu udruženja prenosimo u cijelosti.

"Ovo pišemo s grozotom i velikom gorčinom koja je trenutno u nama, a riječima se opisati ne može.
Zamislite samo kakav "čovjek" može ovako nešto uraditi, otići mirno kući, zaspati i ponašati se kao da se ništa nije desilo.

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Upozoravamo vas da je fotografija uznemirujućeg sadržaja. Sinoć u 21:40 h u strogom centru naše Općine Fojnica iz automobila je upucan pas. Čovjek je otvorio prozor, namamio psa, izvadio pištolj i direktno ga upucao u glavu. Zatim samo produžio.

Po dojavi smo došli na lice mjesta i zatekli užas. Na lice mjesta po našem pozivu je također izašla veterinarska stanica i policija, nakon toga i Uprava policije. Urađen je detaljan uviđaj scene. Pas je nakon toga odvučen u veterinarsku stanicu i danas je na zahtjev tužilaštva odvučen na Veterinarski fakultet u Sarajevu na obdukciju.

Ovaj put se iskreno nadamo da će onaj ko je napravio ovakav zločin, odgovarati za njega! Samo zamislite da se neko voza po gradu u večernjim satima i puca iz pištolja u naseljenom mjestu. To vam je dovoljan razlog za brigu i taj metak je mogao pogoditi bilo koga od vas!

Pomozite nam da ovaj put slučaj dovedemo do kraja i da počinilac bude kažnjen. Vrijeme je", naveli su iz Udruženja.

Ovo pišemo s grozotom i velikom gorčinom koja je trenutno u nama, a riječima se opisati ne može. Zamislite samo kakav "...

Posted by Udruženje za zaštitu životinja i okoliša 'Fortuna'- Fojnica on Monday, June 12, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije