Hollande pozvao bh. lidere da 'prevladaju podjele'

Radiosarajevo.ba
Hollande pozvao bh. lidere da 'prevladaju podjele'


Francuski predsjednik Francois Hollande pozvao je u utorak bosanskohercegovačke lidere, koje je primio u Jelisejskoj palači, da "prevladaju podjele" i započnu "neophodne reforme" u nastavku procesa integracije svoje zemlje u Evropsku uniju, javlja agencija Fena.

"Ovaj razgovor je omogućio da se utvrdi stanje u Bosni i Hercegovini i da se vlastima ove zemlje uputi apel da prevladaju međusobne podjele i započnu reforme koje će omogućiti Bosni i Hercegovini da nastavi put prema Evropskoj uniji i NATO-u", navodi se u saopćenju Jelisejske palače, prenosi agencija AFP.

Hollande je u utorak primio predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojšu Radmanovića i članove Predsjedništva Željka Komšića i Bakira Izetbegovića.

"Razgovarali smo o brojnim političkim pitanjima, a posebno o priključenju Bosne i Hercegovine Evropi", izjavio je Radmanović.

On je kazao kako je siguran "u podršku koju će Francuska dati Bosni i Hercegovini u bilateralnoj saradnji narednih godina".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije