Hitno pojačati akcije MUP-a, policije, Tužilaštva

Radiosarajevo.ba
Hitno pojačati akcije MUP-a, policije, Tužilaštva

Uz podršku građanima i poštujući njihovo legitimno pravo da kroz proteste i okupljanja izraze negodovanje i osude nedavno ubistvo našeg sugrađanina Harisa Žige, Vlada Kantona Sarajevo zatražila je, na današnjoj sjednici, od svih institucija koje su zadužene za sigurnosti građana u Kantonu da u narednom periodu pojačaju aktivnosti.

Pojačane aktivnosti zatražene od Ministarstva unutrašnjih poslova KS, operativnog dijela policije, Tužilaštva KS, te Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, navodi se u saopštenju iz Pres-službe KS.

To se posebno odnosi na sprečavanje ovakvih i sličnih protupravnih ponašanja, a to su hitne i pojačane akcije prikupljanja i oduzimanja nelegalnog naoružanja, sprečavanja rasturanja i prodaje narkotika, te rigorozne kontrole poštivanja radnog vremena ugostiteljskih objekata u večernjim satima, navodi se.

Vlada KS je zatražila od MUP-a KS i Tužilaštva KS sveobuhvatne informacije i izvještaje o jučerašnjim dešavanjima na ulicama i pred institucijama u Kantonu Sarajevo, blokadi saobraćaja i organizaciji okupljanja uz zakonom predviđene procedure da bi sagledala situaciju i poduzela odgovarajuće aktivnosti. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije