Hitna sjednica Skupštine KS: Opozicija proziva Četvorku da djeluje nelegalno

2
Radiosarajevo.ba
Hitna sjednica Skupštine KS: Opozicija proziva Četvorku da djeluje nelegalno
Foto: Fena / Skupština KS

Skupština Kantona Sarajevo na današnjoj hitnoj sjednici razmatrat će Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo, po hitnom postupku.

Elvedin Okerić je na poziciji predsjedavajućeg Skupštine KS, a već na samom početku počeli su da reagiraju na predloženi Dnevni red i reagiraju da je ovakav način vođenja odnosn sazivanja Skupštine nelegalan.

Haris Zahiragić(SDA) zastupnik u Skupštini KS kaže da je ovakav način sazivanja hitne sjednice nelegalan, te da se na ovaj način nije radilo još od vremena komunističke partije.

On je istaknuo da u vremenu kada je epidemija, zagađenje sve veće, kada sve otežano funkcioniše trenutna većina u Skupštini radi na ovaj način.

"Obrazloženje koje smo mogli čuti, a koje govori o tome da je razlog za sazivanje hitne sjednice izmjena sastava ministarstava pokazuje da će ova većina će ostati zapamćena u historiji, kao većina koja pokušava praviti resore po imenima koje postoje. Apelujem da se ovo vrati u okvire poslovnika i Ustava", poručio je Zahiragić.

Zastupnik u Skupštini Aljoša Čampara se javio i poručio da u KS ima potreba za puno hitnih sjednica, jer je toliko hitnih stvari koje se trebaju riješiti.

"Nama se stavlja kao zadatak da se što prije formira Vlada, imamo građane koji nam umiru, gubimo radna mjesta, nemamo minsitra zdravstva, jako puno je stvari pred nama. Molim vas da što prije krenemo u realizaciju mjera, jer građani to od nas očekuju", poručio je Čampara.

Podsjećamo, na prošloj hitnoj sjednici koja je održana 30. novembra zastupnici su prihvatili ostavke Vlade KS na čelu s Mariom Nenadićem kao i ostavku predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije