Hitna sjednica Predstavničkog doma PSBiH: Danas se biraju radna tijela

0
Radiosarajevo.ba
Hitna sjednica Predstavničkog doma PSBiH: Danas se biraju radna tijela
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Predstavnički dom BiH

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) održat će danas hitnu sjednicu na kojoj bi trebalo da budu imenovana radna tijela parlamenta.

Na dnevnom redu je izbor članova zajedničkih komisija za odbranu i bezbjednost, za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, za ekonomske reforme i razvoj, za evropske integracije, za administrativne poslove i za ljudska prava.

Prema predloženom dnevnom redu, zastupnici bi trebali da imenuju i članove delegacija Parlamentarne skupštine BiH iz Predstavničkog doma, kao i članove Komisije za odlučivanje o sukobu interesa i Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, saopšteno je iz Parlamenta BiH.

Simon Rožman: Nismo se predali u borbi za treće mjesto, vraća nam se jedan igrač

Simon Rožman: Nismo se predali u borbi za treće mjesto, vraća nam se jedan igrač

Za članove Komisije za odlučivanje o sukobu interesa predloženi su poslanici Slavko Matić, Denis Zvizdić i Mira Pekić, dok su u za članove Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije predloženi Milan Petković, Ermina Salkičević-Dizdarević i Predrag Kožul.

Na sjednici bi trebalo da bude imenovan i sekretar Zajedničke službe Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH.

Predstavnički dom PSBiH: Ustavnom sudu BiH za osporavanje Zakona o imovini RS-a uputila i Četvorka

Predstavnički dom PSBiH: Ustavnom sudu BiH za osporavanje Zakona o imovini RS-a uputila i Četvorka

Pred zastupnicima će se naći i prijedlog zaključka o osnivanju privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za sprovođenje procedure imenovanja članova Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštovanje ljudskih prava lica nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud BiH, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom BiH ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica BiH ili drugi sud u skladu sa zakonom BiH.

Na predloženom dnevnom redu je i prijedlog zaključka o osnivanju privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH, radi sprovođenja procedure za imenovanje dva zamjenika generalnog revizora Kancelarije za reviziju institucija BiH.

Početak sjednice zakazan je za 12.00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije