Hitna pomoć dobila poruku zahvalnosti: Hvala vam što ste spasili mog dedu...

1
Radiosarajevo.ba
Hitna pomoć dobila poruku zahvalnosti: Hvala vam što ste spasili mog dedu...
Foto: Privatni album / Predivno!

Intervencija Hitne pomoći Kantona Sarajevo u jednom sarajevskom restoranu, ne samo da je imala sretan kraj, već je iznjedrila i divnu priču u sumornoj nam stvarnosti.

Naime, ekipa u kojoj su bili doktorica i dva medicinska tehničara dobili su uvečer 23. decembra poziv u pomoć 74-godišnjem muškarcu u ugostiteljskom objektu na Trgu heroja u sarajevskom naselju Hrasno.

Zahvaljujući brzoj intervenciji, ekipa Hitne pomoći je uspjela reanimirati i spasiti život ovog Sarajlije.

Ko je žena koja je lupila šakom o sto i 'ušutila' Vučića na sjednici Vijeća sigurnosti UN?

Ko je žena koja je lupila šakom o sto i 'ušutila' Vučića na sjednici Vijeća sigurnosti UN?

Ove sedmice stigao je veliki izraz zabavnosti, torta sretne porodice, ali i divna poruka koju je ispisala unuka čovjeka kojem je ukazana pomoć.

"Hvala vam što ste spasili mog dedu", napisala je djevojčica uz crteže doktorice Amile i tehničara Ahmeda i Alama.

Ekipa Hitne pomoći dirnuta je pažnjom i porukama zahvalnih sugrađana.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba pridružuje se čestitkama ekipi Hitne pomoći Sarajevo, a sretnom Sarajliji i njegovoj porodici dug i uspješan život.

Osnovna karakteristika vremena u kojem živimo jeste brzina i opasnost, poruka je iz Hitne pomoći Kantona Sarajevo.

Zbog ove karakteristike neminovna je posljedica visoka učestalost urgentnih stanja u populaciji, čime se nameće problem adekvatne i funkcionalne organizacije sistema urgentne medicine radi spašavanja života i sprečavanja nastanka invalidnosti kod stanovništva.

Organizaciona struktura Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo (ZHMP KS) je jedinstvena u Evropi i u svijetu. ZHMP KS pruža široki spektar usluga iz oblasti prehospitalne urgentne medicine. Za razliku od drugih hitnih pomoći, ZHMP KS pruža i usluge zbrinjavanja u službi (ustanovi) HMP.

ZHMP KS organiziran je za šest gradskih općina ranije Skupštine grada Sarajeva, a danas, odlukom Skupštine Kantona Sarajevo, organiziran je i djeluje kao Javna ustanova Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, za devet općina, ukupne površine 1274 km2 sa 434 000 stanovnika.

Više o Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo (ZHMP KS) pročitajte OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije