Hercegovina i dalje u plamenu: Vatrogasci brane ugrožena sela

E. H.
Hercegovina i dalje u plamenu: Vatrogasci brane ugrožena sela
Na požarištu Čvrsnica kod Jablanice stanje je nepromijenjeno u odnosu na prethodni dan, saopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Jučerašnjim izviđanjem požarišta primijećeno je da unutar opožarene površine i dalje ima žarišta dima te se može pretpostaviti da se radi o borovim panjevima koji još tinjaju.

Osim požara na Čvrsnici, u posljednja 24 sata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrirano je deset požara, od čega pet u Mostaru, tri u Čapljini i dva u Čitluku.

U požarima je većinom gorjela trava i nisko rastinje, dok je u Čitluku gorio stan. Ti požari su uspješno lokalizirani, navodi se u saopćenju.

Također, kritično je još uvijek i na područjima u blizini Trebinja, gdje su prethodnih dana veliki požara ugrožavali pojedina sela, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Odsjeka Civilne zaštite Trebinja.

Kako su nam kazali, trenutno su aktivna dva požara na lokalitetima Zubci i Bijela Gora, gdje vatrogasci brane selo Radešići. Aktivne su dvije vatrogasne ekipe, ekipe Civilne zaštite grada i Hidroelektrana na Trebišnjici, šumska gazdinstva, ali i brojni pojedinci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije