Hercegovina i dalje u plamenu: Požar kod Neuma izvan kontrole

Fena
Hercegovina i dalje u plamenu: Požar kod Neuma izvan kontrole
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Brojni požar i jutros bijesne na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, a najkritičnije je na području Ortiješa, Sretnica i Galca kod Mostara.

Uglavnom gori trava i nisko rastinje, ali vatra zasad ne ugrožava kuće, saopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK-a.

Također, i na području Neuma požar gori oko sela Podkula, gdje je tokom noći požar prijetio kućama, te je još uvijek van kontrole, no na svu sreću od jutros ne prijeti kućama. Slična situacija je i naplanini Čvrsnici kod Jablanice, gdje požar bjesni već danima.

U ovim trenucima požarna linija se proširila od rejona Baćuni do Bukove, za nekih 900 do 1000 metara. Na terenu su trenutno sve raspoložive snage civilne i protupožarne zaštite, koje će djelovati u slučaju pojave zapaljivih čvorišta koji se približavaju prometnici.

Oko dva sata iza ponoći prijavljen je i požar kod sela Hutovo, gori trava i nisko rastinje, ali kuće trenutno nisu ugrožene.

U protekla 24 sata, vatrogasci su imaliv iše od 20 intervencija na požarištima u Čapljini, Čitluku, Mostaru, Jablanici, Neumu i Stocu, što govori o alarmantnosti situacije u Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije