Hennessey o pravima djece povratnika: Riješiti pitanje obrazovanja!

Radiosarajevo.ba
Hennessey o pravima djece povratnika: Riješiti pitanje obrazovanja!

Šefica Ureda Vijeća Evrope u Bosni i Herecgovini Mary Ann Hennessey istaknula je da će učiniti sve u saradnji s OSCE-om i UNICEF-om da u narednom periodu razgovaraju sa svim ministrima obrazovanja u BiH kako bi došli do kvalitetnog rješenja kada su u pitanju prava i potrebe djece povratnika.

Hennessey je, javlja agencija Fena, ovo izjavila tokom današnjeg razgovora s ministrom prosvjete i kulture Republike Srpske Goranom Mutabdžijom.

„Kada su u pitanju prava i potrebe djece povratnika u Bosni i Hercegovini prihvatljivo je svako rješenje koje počiva na dva principa - da nema segregacije u BiH i da to što se dogovori mora biti implementirano u cijeloj BiH“, rekao je Mutabdžija, saopćeno je iz entitetskog resornog ministarstva.

Glavna tema sastanka bila je predstojeća konferenciji ministara obrazovanja BiH i iznalaženje zajedničkog rješenja kada su u pitanju prava i potrebe djece povratnika. „Naš cilj u RS-u je da uredimo obrazovni sistem na zadovoljstvo svih i da dođemo do jedinstvenog i modernog nastavnog plana i programa“, rekao je Mutabdžija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije