HDZ poziva stranke: Žurno uspostaviti vlast i ubrzati europski put BiH

Radiosarajevo.ba
HDZ poziva stranke: Žurno uspostaviti vlast i ubrzati europski put BiH

Kao izabrani politički predstavnik hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) apelira na uspostavljanje konstruktivnog dijaloga u cilju žurne uspostave vlasti, saopćeno je danas iz ove stranke.

Kako je istaknuto, HDZ će zajedno sa svojim partnerima raditi na zajedništvu naroda u BiH, ali i svih ostalih građana.

„Time ćemo pod okriljem neosporive i potpune ravnopravnosti, te uzajamnog uvažavanja još jednom potvrditi svoju apsolutnu posvećenost euroatlanskim integracijama“, istaknuto je.

Dodali su da HDZ poziva svoje partnere na bošnjačkoj i srpskoj strani da što prije formiraju vlast.

„Zalažući se za implementaciju izbornih rezultata Općih izbora 2018. godine, uz uvažavanje post-izbornih partnera na bošnjačkoj i srpskoj strani, HDZ BiH poziva na žurno formiranje vlasti bez daljnjeg uvjetovanja. Poštivanje izbornih rezultata, Ustava i načela ravnopravnosti uz nužnost istinske zaštite prava konstitutivnog naroda interesi su Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH na kojima gradi političku suradnju s partnerskim strankama“, saopćeno je iz HDZ-a.

Nadalje, HDZ BiH pozdravlja sve dobronamjerne napore i izražava nadu za suradnjom u sklopu političke korektnosti i odgovornosti svih partnera koji poštuju izbornu volju hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije