Haris Zahiragić položio zakletvu u Skupštini Kantona Sarajevo

3
Radiosarajevo.ba
Haris Zahiragić položio zakletvu u Skupštini Kantona Sarajevo
PrtScr / Haris Zahiragić

Na današnjoj 12. hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo prije utvrđivanja Dnevnog reda, Haris Zahiragić je položio zakletvu i stupio u Skupštinu KS umjesto Samre Ćosović-Hajdarević(SDA) koja je vratila mandat.

Ovim je Zahiragić postao i zvanično zastupnik u Skupštini KS.

Započela je hitna sjednica Vlade Kantona Sarajevo, koja se održava online. Prisustvuju 33 zastupnika. Na današnjoj sjednici zastupnici će razmatrati ostavku premijera KS Maria Nenadića i imenovanju novog rukovodstva Skupštine KS.

Podsjećamo, početkom novembra Samra Ćosović-Hajdarević potvrdila je da je podnijela ostavku u Skupštini Kantona Sarajevo na mandat koji je preuzela u decembru 2018. godine.

Navela je da se radi o privatnim razlozima, koje će zadržati za sebe.

Pojasnila je i profesionalne razloge ostavke.

"Ovom prilikom zahvaljujem se SDA koja mi je ukazala povjerenje kao i svojim glasačima. Razloga je više, a prije svih, to su privatni i profesionalni razlozi.  Privatne razloge ću zadržati za sebe, a profesionalni razlozi su sljedeći: Čitav svoj život sam se obrazovala u svojoj struci. Prvo 4 godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, zatim magistarski na Katedri za Strateški Informatički Menadžment ( Revizija Informacionih Sistema) na programu sa Univerzitetom u Zagrebu.
U godinama nakon toga, sve do mog političkog angažmana, završila sam brojne dodatne edukacije - usko specijalizirane, u šta sam uložila puno vremena, truda i novca. Do mandata u Skupštini Kantona Sarajevo radila sam uglavnom u realnom sektoru. Protekle 2 godine u Skupštini Kantona Sarajevo bile su burne, od bavljenja tim emanetom nisam imala dovoljno vremena za svoju struku i porodicu", napisala je Samra.

Podsjetila je da ima troje djece, ali i da voli svoju struku, te da je odlučila se posvetiti joj.

"Također, aktuelna politička situacija u Skupštini Kantona Sarajevo, gdje se nepošteni ljudi predstavljaju poštenima, nemoralni moralnim, a s druge strane na mene i druge kolege i kolegice iz moga Kluba se vrše stalni neprimjereni pritisci, spadaju među razloge zbog kojih smatram kako to nije klima u kojoj se ja kao žena i majka troje djece osjećam ugodno. Nadam se da sam opravdala povjerenje građana KS, prevashodno svojih glasača čije sam ideale i vrijednosti zastupala na svakoj temi i u svakoj prilici. Naravno, moj društveni angažman neće prestati, šta više, samo će on, barem za sada, biti izvan skupštinskih klupa", pojasnila je Samra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Najnovije