Haris Zahiragić obrušio se na Vladu KS zbog radnog vremena ugostitelja

15
Radiosarajevo.ba
Haris Zahiragić obrušio se na Vladu KS zbog radnog vremena ugostitelja
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Haris Zahiragić

Haris Zahiragić, zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo, danas je na društvenim mrežama kritizirao odluke Vlade u ovom kantonu, nazvavši je neustavnom i uputivši joj novi zahhtjev.

"Predložim Zaključak, a Skupština ga usvoji. Zaključkom tražimo od Vlade KS i Kriznog štaba da produži dozvoljeno radno vrijeme poslovnih subjekata, koje je ograničeno na 20:00h, te da ga izjednači sa početkom trajanja mjere ograničenja kretanja - policijskog sata.

To jeste, da ga produži trenutno do 21:00h, a kada se bude pomjerao policijski sat i duže.

Tražili smo istim zaključkom i od Vlade FBiH pomjeranje policijskog sata na 23:00h, a onda i potpuno ukidanje ove generalno potpuno pogrešne i represivne mjere - ali za nju naš stav nažalost nije obavezujući.

Danas je Vlada KS zasjedala i uprkos činjenici da su zaključci Skupštine KS za nju obavezujućeg karaktera, izignorisala je naš zahtjev i ostavila radno vrijeme do 20:00h", napisao je Zahiragić.

"Zašto? Sada sam više nego siguran isključivo radi iftara!", dodao je. "Zašto bi to do 20h ljudi mogli sjediti u ugostiteljskim objektima, pa čak i u kockarnicama i kladionicama, a od 20h do 21h ne bi mogli, npr. iftariti sa prijateljima i porodicom uz poštivanje svih mjera?"

Tih sat vremena bilo bi veoma važno i značajnom broju ugostitelja, poručio je te zaključio:

"Zahtjevam od neustavne M-TEL Vlade da ispoštuje Zaključak Skupštine KS!
I da, zadovoljstvo je biti na drugoj strani!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije